Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milá paní Voříšková, paradoxně i já mám dnes některé výhrady vůči Vašim názorům. Jak je již uvedeno níže, nemyslím si, že studenti jsou na úrovni Vaši vnučky, kde máte naprostou pravdu v tom, že nemá být zatěžována problémy svých rodičů atd.

Na druhé straně - studenti jsou nastupující generace a ta má plné právo si zařídit svět po svém. Pakliže chtějí žít jinak než my, nemá nikdo právo jim v tom bránit poukazem na jejich mládí a podsouvanou nezkušenost a nerozvážnost. Naše země byla plundrována komunisty, dnes 30 let po revoluci je plundrována řepkou jednoho pána a tzv. developery, kteří jsou schopni stavět cokoli a všude.

Klima se mění, nikdo neví, jestli je to námi nebo přírodou. Ale jak slyšíme a čteme -ubývá hmyzu, ubývá ptáků, ubývá ryb. Všechno to může skončit strašlivou katastrofou, proti které byly války v minulém století selankou. A že se to těm mladým nelíbí a chtějí v tom cosi dělat? Nechme je. Nejsou hloupí.

Pěkný den přeji.

7 0
možnosti
LB

Tomáši, v této souvislosti jsem si vzpomněla na situaci asi před deseti lety, kdy se také někteří lidé vysmívali jihočeským studentům, kteří demonstrovali proti Zimolovi a mj. tvrdili, že jim lhal. Následující vývoj ukázal, že ti vysmívaní "študentíci" se v hodnocení Zimoly nemýlili.

Marek připomenul známý výrok Miroslava Štěpána z roku 1989 na adresu stávkujících studentů. Dnes už málokdo ví, že jednou z akcí, která odstartovala tzv. Pražské jaro, byla demonstrace studentů ze strahovských kolejí na podzim 1967, kterou policie brutálně rozehnala.

U nás už řadu let existují dětské organizace ochránců přírody, které si svou činností, třeba i každoročním úklidem přírodních lokalit a likvidací černých skládek získaly značný respekt veřejnosti. Jsem ráda, že nastupující generace vnímá odpovědnost za svět, ve kterém bude žít a nikdo nemá právo ji okřikovat či zesměšňovat.

4 0
možnosti
Foto

Zajímavá úvaha, rád jsem ji přečetl.

Jen na jedno si možná budeme muset dávat pozor. Na opravdu nemilý zážitek s. Miroslava Štěpána, který označil v roce 1989 stávkující studenty za děti. A že se mu to tehdy hodně, ale hodně nepovedlo

3 0
možnosti
Foto

O označení studentů za "děti" tehdy nešlo. Štěpán své pověstné:"V žádné zemi, ani v rozvojové ani socialistické a kapitalistické neexistuje to, aby patnáctiletý děti určovaly, kdy má odejít prezident nebo kdy má přijít a kdo jím má být," pronesl na demonstraci dělníků v ČKD. Jenže oni demonstrovali za totéž, proto začali skandovat: "Nejsme děti!" Dětmi tedy tehdy de facto nazval dělníky z ČKD. To se mu vymstilo.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ano, bez hnutí a pohnutek. Souhlas.R^a karma.R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Katerino, i když se neznáme, z Vašich článků čtu zřetelně, že dobře víte, o čem je život a co je práce. Přeji zaslouženou pohodu, s úctouV.

1 0
možnosti
JS

Vnímám to velmi podobně ♡

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za podporu, milá JanoV.

1 0
možnosti
VF

Nejednalo se o dětskou stávku, ale studentskou stávku. Mnozí z nich už mají volební právo.

3 0
možnosti
VV

Netusim jak je tomu v Cechach, ale v Bavorsku se te stavky pravidelne zucastnuji jak skolaci a stredoskolaci, tak i vysokoskolaci a vedci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 10,82
  • Průměrná čtenost 556x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik