Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P44e38t63r 42S79k23á94c76e48l

11. 4. 2023 19:52

Se závěrem souhlasím, platí totiž: Vychovali jsme si mládež sice technicky zdatnou, ale bez citu.

1 0
možnosti
Foto

Petr Skácel, ano žel, a možná to není jen naší výchovou... :-/

0 0
možnosti
Foto

Dočetla jsem k "údajné epidemii". Nemám zájem číst dál o "údajně" nevychovaných dětech a jejich rodičích, kteří na ně "údajně" nedohlížejí.:-/

1 2
možnosti

P37e35t30r 38S15k71á22c69e46l

11. 4. 2023 19:50

Přečíst by se mělo vše a až potom přijmout názor. Jinak platí... St.Římané: "Bojím se čtenáře jedné knihy".

2 0
možnosti
Foto

Je to svinstvo, když si majitel podniku nemůže rozhodnout o tom, koho nechce mít ve své provozovně.

3 0
možnosti
Foto

"Svinstvo" by bylo, pane Kšíre, kdyby si člověk ve svém domově nemohl rozhodnout o tom, koho tam nechce mít na návětěvě. Pokud se ale v podniku svobodně rozhodne poskytovat druhým lidem služby a to dokonce výdělečně, je správné a spravedlivé, že při takovém poskytování musí respektovat zákony země, ve které si "svůj podnik" otevřel. To proto, že každý člověk je součástí životního prostředí stejně jako částečkou v organizovaném násilí, zvaném stát.

Konečně on si člověk ani žádný podnik otevírat nemusí, když ho obtěžuje se ke slušným hostům (!) chovat rovnoprávně, viďte.

0 0
možnosti

Zákazy nejsou třeba, stačí mít možnost požádat rodinku, ať děti umravní a pokud to nepomáhá, tak možnost je vyhodit.

Paušalizace viny nikam nevede. Rodič/pejskař/rozjívenec by si měl sám uvědomit, jestli obtěžuje a ohrožuje nebo ne. Taková tolerance ad absurdum akorát prohlubuje nenávist k minoritám. Tj. samá práva a žádné povinnosti.

3 0
možnosti
Foto

Eva Hasníková ano, ráda s Vámi souhlasím z vlastní celoživotní empirie, že především se každý denně rozhoduje, zda ponese zodpovědnost za svůj život, protože už poznal, že to za něj nikdo druhý udělat nemůže.

0 0
možnosti
Foto

Přátelé komentující, měla jsem tu už z četby radost, že je tu pár lidí, kteří lidsky cítí a proto i rozumí, a proto nepotřebují šířit jen odsudky druhých z tábora "proti" a akcelerovat boj.

Milé paní Ivaně jsem odepsala bez emocí, rozumím jí a její články budu dál číst ráda.

Panu Janu Šikovi jsem v komentu pod jeho článkem (před napsáním tohoto svého) upřímně i poděkovala, protože (i jeho) moudrý humor, který se nemusí primitivně vyřvávat, mám ráda.

Že se zde sešly především komenty plné soudů, odsudků a záporných emocí, protože necítí (a tudiž ani nemohli pochopit), že jsem psala o právním marasmu směřujícím proti lidskosti a restaurace a děti byly jen zástupným příkladem pro odborně neerudované, nemůžu nikomu z vás vytýkat. To mně neva, každý má svůj čas.

Já se raduju, že cítím soucit i s těmi, kteří sami sebe považují za elitu moudrosti, etiky a mravnosti, ale svoje emoce prostě nezvládají, takže jsou prokazatelně obětí svých patologických představ o tom, jak někdo živý nabíhá na vidle. Jsem šťastná, že "tohle" už dávno jde skrze mě klidně. Proto děkuji všem ;-).

2 0
možnosti

Děkuji za reakci a také dodávám přání, abyste neměla strach jakoukoli zpětnou vazbu vnímat i jinak, než jako soud a zápornou emoci.

Z mého pohledu nemáte důvod vysvětlovat čtenářům váš vztah k panu Šikovi a paní Lance. Článek, který měl ilustrovat údajný právní marasmus proti lidskosti, jste si sama vyvrátila přiznáním, že v případě restaurace a dětí žádný právní marasmus proti lidskosti není, protože zákaz vstupu na základě věku v ČR dosud není legální. A jak jsem psal, rozhodně toto paní Lance netvrdila.

U vysokých stoliček mohu jen dodat, že v restauraci nejsou v adekvátním množství úměrné počtu rodin s dětmi. Já taky navštěvuju restaurace a více méně jsem viděl, že restaurace mají max jednu stoličku, možná dvě, což je mi upřímně jedno, protože já ji nepotřebuji.

Já osobně vidím jediný marasmus v chybějícím návštěvním řádu v tomto segmentu podnikání. Návštěvní řád je v jiných veřejně přístupných budovách kinech, divadlech, supermarketech kromě pohostinství obecně. Z článku paní Lance jsem pochopil, že nějaký návštěvní řád mají v USA. To si myslím, že je právě ten chybějící prvek působící marasmus, ale je to jen můj názor. Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Tomu se říká "naběhnout si na vidle" :)

2 0
možnosti
Foto

J68a13n 40Š98i70k

11. 4. 2023 12:45

No, mám ještě připravenu etiketu pro matky a potom pro děti, ale asi je už nezveřejním, snad někdy v létě. Zdá se mi, že se toto téma opět zbytečně vyhrotilo, soudě tak podle přibývajícího množství článků s nadpisy obsahující slova "restaurace" a "děti" na blogu. Na rozdmýchávání vášní se nechci podílet. Jinak pánové přede mnou vyznění textu pochopili dobře. Hezký den

3 0
možnosti

Paní Voříšková, bohužel váš článek vychází z vašeho mylného výkladu obou článků, na které reagujete.

Pan Šik svůj článek postavil na obyčejném posmívání se současné absurditě a předmětné (jeho) návrhy zákonů jsou jen jakousi ironickou až cynickou ilustrací, kam by společnost dospěla. Čili nic, co by se dalo brát vážně.

Vážně se akorát má brát současný spor mezi majiteli nevychovaných harantů a zbytkem společnosti a kdo je viníkem onoho sporu netřeba komentovat.

U paní Lance jste se taky netrefila cituji: "opoziční tábor zastává radikální zákaz vstupu dětem do restaurací, a to do kolika let? Někde jsem četla, že až do osmnácti?

Zdroj: https://bennett.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800430";

Jak vidno z textu, není to žádný fakt, ale preference opozičního tábora, který si můžete lehce ověřit jako paní Lance.

3 0
možnosti

Paní Lance jako obvykle zveličuje, vyrábí téma a zde pan Svoboda už zakládá tábory a organizuje odpor.

Synergie zoufalství v přímém přenosu.

Celospolečenským zájmem je z toho téma nedělat. Ale máme tu takové modely, kteří tráví nudný život lovem zpráv, na které naváží diskusním traktátem, který z omrvinek dělá "celospolečenskou krizi".

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, skutečně jste nepochopila, že článek pana Šika je humorný ?

Jinak, ano, restaurace , které nepovolují vstup dětí jste u nás vidět nemohla. Zákon totiž restauratéry, pokud si děti v podniku nepřejí tvrdě pokutuje. ( Rozumějte ČOI, zákon sám ještě nikoho nepokutoval.)

3 0
možnosti
Foto

No, ona si to takové tvrzení nemohla autorka ani přečíst v blogu p. Lance, byť se tu, poněkud skutečně šroubovanou část perexu, pokoušela - jak sama tvrdí, číst několikrát :)

4 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 564x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik