Diskuse

O Luciferovi 2)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Marie, když Vás tak čtu, tak docházím k přesvědčení, že v mém případě vede k osvícení ještě hodně dlouhá cesta. Ale snaha se mi nedá upřít.:-) Přeji krásný den.

1 0
možnosti
Foto

David Snítilý - Nevím možná o osvícení nic víc, než Vy, o délce Vaší budoucí cesty už vůbec. Věřím ale, že každý může být šťastný a zdravý, když se chce odevzdat tomu nejvyššímu v sobě. Co je nejvyšší to určitě nemůže o nikom vědět nikdo jiný, než on sám. I bez snažení ;-). Děkuji Vám.

1 0
možnosti
Foto

Pavel Jeřábek - Díky, ráda Vás tu vidím R^

1 0
možnosti

Vaše úvahy stojí za přečtení!

Bůh stvořil člověka k obrazu svému. Proč ne. Bůh je Pravda a tvořivá Láska. Člověk by měl být Jeho obrazem. Ale kolik je lidí, kteří to nedokážou!

Ale také mnoho lidí tvrdí, že člověk stvořil Boha k obrazu svému. A je pro to řada indicií. Stačí se podívat na dějiny teologie. Důsledkem této nadřazenosti člověka nad Bohem jsou různá vyvražďování lidí. Příkladem může být Putinova genocida Ukrajinců a Rusů na území Ukrajiny.

Bůh není z tohoto světa. Není součástí hmoty, i když člověk si ho často snaží zhmotnit. Boha nelze vypočítat, dokázat Jeho existenci. Přesto vnímáme Jeho existenci srdcem a rozmlouváme s ním jako s naším Alterego.

Souboj Dobra se Zlem je věčný. Ale jak vzniklo Zlo? Bible to řeší mýticky. Exaktně to nechápu. Navíc každý čin je současně dobrý i špatný. (Když zabiju králíka, je to pro králíka zlé, ale pro mne dobré, mohu se najíst.)

Ale stejně Vám zatím moc nerozumím!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Bohumír Šimek - promiňte, ale pro mě tohle není téma k diskusi, opravdu žiju s vědomím, že každý si může myslet, co chce. Nic nedoporučuji, nepřesvědčuji, nic nevnucuji... Pokud článek někoho inspiruje, nebo dokonce povznáší, jsem přešťastná V. A pak těm, kteří říkají, že mi nerozumí, říkám - "Skvěle! Když nerozumíte, sledujte cit! On je vyšší frekvence, než rozum ;-).

0 0
možnosti

myslím, že Lucifer je poměrná nový vynález--ve Starém židovském zákoně se bez něj obejdou. I původní hinduistické představy o vesmíru vlastně ďábla k ničemu nepotřebují (vše je jen božská hra Líla Máji), ale to neznamená, že neexistují démoni a zlovolní bohové, ti jsou a je bůh smrti - Mára. S tou láskou je to zajímavé: lidé, kteří prošli umíráním, dnes často vypovídají, že se na "druhé straně" setkali s láskou zcela nadpozemskou. Mluví se také hodně o lekcích pro duši, i když mně osobně to zní nelogicky. K čemu lekce, když při narození duše reinkarnace zapomene? Každopádně lidský život je pěkná pakárna, to by se asi většina lidí shodla. ;-)

0 1
možnosti

Přečtěte si Joba! :-)

K čemu potřebujete reinkarnaci?

0 0
možnosti
Foto

Tak, jistě, ale důležitá je vaše víra, že to máte v hlavě a duši správně srovnaný a neproklouzlo vám tam nic odporující vámi definovanému základnímu úkolu lidstva na Zemi. Něchť je vám činnost lehká i v dalších inkarnacích.

0 0
možnosti

Potřebujete převtělování? :-)

0 0
možnosti

Maruško, kdo by to napsal líp? ( Jinak se vším souhlas, ale Poselství grálu, myslím na tu knihu pozor, je tu spoustu falešných učitelů...:-)) Vypadají, ale nejsou.:-) Bylo mi potěšením Vás číst. V

0 0
možnosti
Foto

Eva Sádecká - milá Evo ;-D takových vět "...Na to (tu knihu) pozor..." jsem já slyšela v životě už tolik, že si už dávno pozor na nic nedávám ;-D ! Cítím v životě uvnitř sebe uprostřed buď něžný stav rovnováhy všeho (možná to je ta láska), a nebo strach. Když cítím strach, vím, že to je jediný protiklad odevzdanosti sebe lásce, tak se zastavím, se zavřenýma očima spadnu z hlavy do tmy solar plexus a jdu do něj... Bez myšlenek!!! Chvíli to bolí, ale vžycky se po čase začne uvnitř rozsvěcovat. Když už v sobě cítím tolik světla, čilosti a radosti, že už nemůžu zůstat klidně se zavřenýma očima ležet, nebo sedět, prostě oči otevřu a jdu. A chce se mi tančit a zpívat, že život je zázrak. JednoDuše V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS