Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hrůza užitečná? Proboha proč?

Sebepoznávání se průběžně děje. Aktuálně třeba přes IT - TicToc můžeme nahlédnout do Belgie a vidět na veřejnosti blonďatého kluka, donuceného násilím brunet emigrantů padnout na kolena a všem v kruhu kolem sebe líbat nohy...

Že by taková hrůza mohla být užitečná? 
Ptáme se, jestli je sebe/poznávání možné jen mentálním podvědomým  cestováním v čase? Mimotělesný vhled třeba do rituálů ženské obřízky v některých zemích našeho globálního světa dosud praktikované? Nebo aktuálně třeba přes IT - TikTok můžeme nahlédnout do Belgie a vidět na veřejnosti blonďatého kluka, donuceného násilím brunet emigrantů padnout na kolena a všem v kruhu kolem sebe líbat nohy?
Že by si opravdu realitu do svého okolí každý promítal ze svého vědomí sám, jak  říká pan profesor Jan Rak? 

 

Na našich lékařských fakultách se učí, že psychika každého člověka sestává z 5 % vědomí a z 95 % podvědomí.
A zlo, to už se na fakultách příliš neučí, vstupuje do podvědomí člověka teprve po jeho narození na Zemi, protože každý se rodíme poctivý, pravdomluvný a činorodý s touhou po poznání.
Tak se na Zemi po narození do dítěte obtiskují od ostatních lidí z jeho okolí také emocionální programy strachu a bolesti.
Těch se ale nelze trvale efektivně zbavit racionalizací, pseudoadaptací ani jiným vytěsňováním a už vůbec ne jakýmikoliv vychytralými člověkem vymyšlenými programy. Je totiž dáno vesmírnou zákonitostí, že člověk se zušlechťuje jen sebepoznáváním, proto své temnoty potřebuje V SOBĚ POZNAT.
Teprve pak, temnoty (bolesti) v sobě poznané, může v sobě spontánně autenticky přeměnit na světlo, zažít propojení svého solar plexus (nejsložitějšího neurálního pletence lidského těla) s božím paprskem života přicházejícím vždy jen shora z nekonečné tmy. Tak je dáno, že jen opakovaným autentickým NITERNÝM prožitkem přijetí a poznání člověk svou bolest přemění a zužitkuje pro svůj růst. Bez myšlenek. Zkrátka štěstí je uvnitř !

Proto říká vědec: 
"Člověk není racionální tvor, nýbrž je emocionální bytostí jen občas schopnou racionálně myslet." To jsou slova prvního profesora lékařské psychologie v ČR, pana Radka Ptáčka.

 

Zažila jsem teď tohle hluboce intimní vyznání, (podpořené svou empirií s mnoha stovkami klientů za 30 let praxe v pomáhacích profesích) i když jsem to nejbolestivější a tak nejstrašnější sebepoznávání v různých příbězích zažívala už mnohokrát.
Od přirozeného uzdravení plic před cca 35 léty proto už vím, že každému člověku vládne jeho podvědomí, a že každá podvědomá (!) myšlenka má sílu se zhmotnit. Možná proto už nepotřebuji léky. 

 

A tak vím jistě, že ke štěstí (resp. k přirozenému sebeuzdravení) se člověk může dostat jen vyzařováním SVĚTLA své lásky do miliard buněk SVÉHO těla.
Teprve pak může světlo, které z jeho přirozeně sebeuzdraveného těla přetéká, rozdávat druhým. Pamatujete - Miluj bližního svého jako…? Ne víc !
Žádné jen pozitivní myšlení, žádná askeze, žádný dril.
Teprve když má člověk ODVAHU v bolestech rozsvítit tmu v sobě, teprve pozná, že i ďábel je původně jen anděl, který si myslel, že je lepší, než ti druzí, proto vykročil před ostatní a propadl… 
Darem i Vašeho sebepoznávání je niterné nalézání vědomí rovnováhy všeho (ano, zvědomění do těch 5 %), autentické poznání, že žádná tma nedokáže zhasnout světlo, ale sebemenší paprsek světla rozsvítí každou tmu. 

Proto jsme šestá civilizace po pěti před námi zaniklých, abychom mohli v pozemské dualitě poznat, zda chceme myslet nově, nebo raději zvolíme pohodlnost a zmar. Protože ať chceme, nebo ne, i v dualitě je “nakonec” všechno JEDNO.

Pro probuzení a poznání, že dar života na Zemi je řízen shora a že tam neplatí ono aktuálně na Zemi tak sílící "kdo s koho”, které stále někteří žijící v nadbytku všeho potřebují zažívat… Aktuálně třeba v Belgii šikanou blonďatého kluka, na kolena nuceného násilím… Jak mi napsal jeden přítel - možná to mají za Belgické Kongo…
Co cítíte Vy?
Já už nic, jen si klidně přeju - buď Bůh s námi všemi ať máme odvahu za sebe rozhodovat autenticky, odvážně poctivě a svobodně! 
38/11.

 

Autor: Marie Voříšková | neděle 20.8.2023 12:45 | karma článku: 12,72 | přečteno: 408x
  • Další články autora

Marie Voříšková

Pauza!

Za poznání, že peníze jsou jen náhradou, děkuji všem mým tyranům. Konečně vřele děkuji také České advokátní komoře (ČAK) ... Totiž i vás čeká poznání nutné bolesti, abyste každý denně rozhodli, jestli je pro nás také užitečná.

28.4.2024 v 10:14 | Karma: 0 | Přečteno: 48x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Manželství jako právní problém nebo jen "dané a neměnné faktum".

Že manželství je "...dané a neměnné faktum..." mi napsal o tom svém jeden nemocí trpící muž, navíc se strachem, jak řekl,"...jestli mám zemřít tak brzo jako táta...". Obrátit se do sebe k poznání své niterné pravdy se ale nechtěl.

24.1.2024 v 15:09 | Karma: 10,67 | Přečteno: 239x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Vzteklé dítě trestat?

Víte, že vzteklé dítě ukazuje z okolních autorit potlačované emoce, které do sebe podvědomě nasává a bránit se proti nim může jen tak, že je v okamžiku jejich výbuchu vypouští zpět na vysílače? A zkusili jste někdy jednat jinak?

22.1.2024 v 14:12 | Karma: 10,29 | Přečteno: 443x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Hypnóza všech? Jak je Vám libo.

...abyste nepolevovali ve své lidsky přirozené touze, nalézt V SOBĚ radost duše, zdraví a čilost těla a tak stav lásky ke všemu a všem. Protože, jak vypočítal vzácný vědec Albert Einstein: "SYNCHRONICITA VŠEHO JE ABSOLUTNÍ."

21.1.2024 v 8:15 | Karma: 11,60 | Přečteno: 184x | Diskuse| Společnost

Marie Voříšková

Svobodně s muslimem? Válka spravedlivá? Nemožné, okusila jsem.

Pánové (já jim říkám laskavě chytrouši), kteří nechtějí vnímat, jak jejich strach ovládá i jejich myšlenky, mi pod koment dali nevyžádanou radu: Běžte k teroristům, ale nejdřív si sepište poslední vůli.

16.12.2023 v 13:30 | Karma: 19,64 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik